SNICKERS CHEESCAKE

02.05.2022

"Vynikajúci cheesecake inšpirovaný známou arašidovou tyčinkou"

Suroviny

Korpus:
150 g sušienky maslové
90 g maslo
Náplň:
500 g jemný tvaroh
200 g smotana kyslá
1 ks vajce
160 g cukor práškový
pár kvapiek extrakt vanilkový
1 PL múka hladká
70 g maslo arašidové
Ganache:
100 ml smotana na šľahanie
100 g čokoláda tmavá 


POSTUP:

1.

Korpus: maslové sušienky zomelieme v sekáčiku a pridáme k nim roztopené maslo. Hmotu následne dáme rovnomerne na dno formy. Formu použijeme 24 cm a na dno (len dno) dáme papier na pečenie.

2.

Plnku pripravíme tak, že do väčšej nádoby dáme všetky suroviny a vymiešame ručným mixérom. Rovnomerne nanesieme na korpus a dáme piecť do predhriatej rúry na 150-160°C asi na 35 minút. Počas pečenia sledujeme a keď okraje chytia zlatistú farbu, je upečený.

3.

Po upečení ho asi hodinu necháme v pootvorenej rúre aby nepraskol. Následno ho vyberieme, necháme chladnúť v izbovej teplute a medzitým si pripravíme ganache.

4.

Ganache: smotanu necháme zohriať na miernej teplote, pridáme čokoládu a miešame kým sa nerozpustí. Následne rovnomerne nalejeme na cheesecake a udrieme formou zopár krát o pracovnú dosku aby sme nemali bublinky.

5.

Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, najlepšie cez noc. Po stuhnutí ľubovolne ozdobíme.


PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

Továrenská 22, 811 09, Bratislava
Všetky práva vyhradené 2023
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky