SNICKERS CHEESCAKE
"Vynikajúci cheesecake inšpirovaný známou arašidovou tyčinkou"
Suroviny
Korpus:
150 g sušienky maslové
90 g maslo
Náplň:
500 g jemný tvaroh
200 g smotana kyslá
1 ks vajce
160 g cukor práškový
pár kvapiek extrakt vanilkový
1 PL múka hladká
70 g maslo arašidové
Ganache:
100 ml smotana na šľahanie
100 g čokoláda tmavá
POSTUP:
1.
Korpus: maslové sušienky zomelieme v sekáčiku a pridáme k nim roztopené maslo. Hmotu následne dáme rovnomerne na dno formy. Formu použijeme 24 cm a na dno (len dno) dáme papier na pečenie.
2.
Plnku pripravíme tak, že do väčšej nádoby dáme všetky suroviny a vymiešame ručným mixérom. Rovnomerne nanesieme na korpus a dáme piecť do predhriatej rúry na 150-160°C asi na 35 minút. Počas pečenia sledujeme a keď okraje chytia zlatistú farbu, je upečený.
3.
Po upečení ho asi hodinu necháme v pootvorenej rúre aby nepraskol. Následno ho vyberieme, necháme chladnúť v izbovej teplute a medzitým si pripravíme ganache.
4.
Ganache: smotanu necháme zohriať na miernej teplote, pridáme čokoládu a miešame kým sa nerozpustí. Následne rovnomerne nalejeme na cheesecake a udrieme formou zopár krát o pracovnú dosku aby sme nemali bublinky.
5.
Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, najlepšie cez noc. Po stuhnutí ľubovolne ozdobíme.
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!