ROZHOVOR SO ŠÉFOM CUKRÁRNE
> Dobrý deň, dnes som tu s pánom Viktorom, šéfom cukrárne. Ako sa máte?
V: Dobrý deň, mám sa dobre. Ďakujem za pozvanie.
>Čo vás viedlo k tomu aby ste sa začali naplno venovať cukrárčeniu?
V: V mojej rodine sa veľa pieklo, už od môjho detstva. Pamätám si, ako sme trávili veľa času v kuchyni, vyrábali sladkosti a dezerty pre rodinné oslavy a sviatky. Cukrárstvo bolo v našej rodine veľmi dôležité a ja som sa rýchlo naučil, ako sa robiť rôzne druhy koláčov a zákuskov.
> Ktoré koláčiky či zákusky si od Vás pýtajú zákazníci najčastejšie?
V: Keď sme začínali piecť, zameriavali sme sa skôr na zdravšie – veď to všetci dobre poznáte. Dnes je doba, kedy sa každý snaží stravovať zdravo, tak som sa chcela tomuto trendu prispôsobiť aj ja. Ako čas plynul a ja som piekla čoraz viac, snažila som sa zamerať na vyšperkovanie tých tradičných koláčikov alebo som skúšala niečo úplne nové. Vymýšľam stále nové a iné druhy. No v čom som sa našla, a čo je najviac žiadané, sú makrónky a cheesecake. Týmto koláčikom venujem najväčšiu pozornosť a snažím sa stále vymýšľať nové príchute.
>Prečo by zákazník mal prísť práve k vám?
V: V súčasnosti pečie veľa
cukrárov preto nie je ľahké presadiť sa a však my sme začali v menšom
a reklama sa nám začala šíriť sama spokojnými zákazníkmi.
A momentálne sme v top 10 na trhu.
> Ako sa snažíte udržať sa v konkurencii s ostatnými cukrárňami v okolí?
V: Snažíme sa byť vždy krok pred ostatnými cukrárňami a ponúkať niečo, čo iné cukrárne nemajú. Našou prioritou je kvalita, a to znamená používať len najlepšie suroviny a mať najlepších cukrárov. Tiež sa snažíme byť inovatívni a prichádzať s novými dezertmi, ktoré zákazníci milujú.
>Čo radíte medzi svoje najväčšie úspechy?
V: Určite za najväčší úspech považujeme spokojnosť našich zákazníkov v našej cukrárni, ako ďalšie by sme mohli spomenúť prvé miesto v súťaži Danubius Gastro v Slovenskom kole a postup do Európskeho kola.
>Máte nejaké sny, ktoré by ste chceli v budúcnosti realizovať?
V: Nie je to sen, je to cieľ, absolvovať kurz v Inštitút Paula Bocuseho vo Francúzku. Je to jedna z najlepších kulinárskych škôl. Náš barista sa zúčastní jedného z ďalších kurzov, ktorí bude viesť Stanislav Cibuľa, ktorý je víťazom baristu Open Trieste v Taliansku a účastníkom majstrovstiev sveta v Londýne a Tokiu
> Ďakujem vám veľmi pekne za rozhovor a prajem vám veľa úspechov do budúcnosti.
V: Ďakujem vám za návštevu a príjemný rozhovor. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s vami.