ROZHOVOR SO ŠÉFOM CUKRÁRNE

18.01.2023

> Dobrý deň, dnes som tu s pánom Viktorom, šéfom cukrárne. Ako sa máte?

V: Dobrý deň, mám sa dobre. Ďakujem za pozvanie.

>Čo vás viedlo k tomu aby ste sa začali naplno venovať cukrárčeniu?

V: V mojej rodine sa veľa pieklo, už od môjho detstva. Pamätám si, ako sme trávili veľa času v kuchyni, vyrábali sladkosti a dezerty pre rodinné oslavy a sviatky. Cukrárstvo bolo v našej rodine veľmi dôležité a ja som sa rýchlo naučil, ako sa robiť rôzne druhy koláčov a zákuskov.

> Ktoré koláčiky či zákusky si od Vás pýtajú zákazníci najčastejšie?

V: Keď sme začínali piecť, zameriavali sme sa skôr na zdravšie – veď to všetci dobre poznáte. Dnes je doba, kedy sa každý snaží stravovať zdravo, tak som sa chcela tomuto trendu prispôsobiť aj ja. Ako čas plynul a ja som piekla čoraz viac, snažila som sa zamerať na vyšperkovanie tých tradičných koláčikov alebo som skúšala niečo úplne nové. Vymýšľam stále nové a iné druhy. No v čom som sa našla, a čo je najviac žiadané, sú makrónky a cheesecake. Týmto koláčikom venujem najväčšiu pozornosť a snažím sa stále vymýšľať nové príchute.

>Prečo by zákazník mal prísť práve k vám?

V: V súčasnosti pečie veľa cukrárov preto nie je ľahké presadiť sa a však my sme začali v menšom a reklama sa nám začala šíriť sama spokojnými zákazníkmi. A momentálne sme v top 10 na trhu.

> Ako sa snažíte udržať sa v konkurencii s ostatnými cukrárňami v okolí?

V: Snažíme sa byť vždy krok pred ostatnými cukrárňami a ponúkať niečo, čo iné cukrárne nemajú. Našou prioritou je kvalita, a to znamená používať len najlepšie suroviny a mať najlepších cukrárov. Tiež sa snažíme byť inovatívni a prichádzať s novými dezertmi, ktoré zákazníci milujú.

>Čo radíte medzi svoje najväčšie úspechy?

V: Určite za najväčší úspech považujeme spokojnosť našich zákazníkov v našej cukrárni, ako ďalšie by sme mohli spomenúť prvé miesto v súťaži Danubius Gastro v Slovenskom kole a postup do Európskeho kola. 

>Máte nejaké sny, ktoré by ste chceli v budúcnosti realizovať?

V: Nie je to sen, je to cieľ, absolvovať kurz v Inštitút Paula Bocuseho vo Francúzku. Je to jedna z najlepších kulinárskych škôl. Náš barista sa zúčastní jedného z ďalších kurzov, ktorí bude viesť Stanislav Cibuľa, ktorý je víťazom baristu Open Trieste v Taliansku a účastníkom majstrovstiev sveta v Londýne a Tokiu

> Ďakujem vám veľmi pekne za rozhovor a prajem vám veľa úspechov do budúcnosti.

V: Ďakujem vám za návštevu a príjemný rozhovor. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s vami.

Továrenská 22, 811 09, Bratislava
Všetky práva vyhradené 2023
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky